Spatial Publishing

In Spatial Publishing staat het onderzoek naar het stadslandschap als publieke ruimte en diens invloed op ons als mensen en makers centraal. Wintertuin onderzoekt welke rol literatuur/kunst speelt in de openbare ruimte en hoe we met literatuur/kunst op de openbare ruimte kunnen reageren. Van wie is die ruimte, hoe betreed ik hem, welke ruimte neem ik in? Dit programma zal binnenkort van start gaan met een aantal makers, die een zelfgekozen plek in Nijmegen artistiek zullen verbeelden en in kaart brengen. Op lange termijn documenteren we al deze resultaten en werken in een groeiend digitaal archief/kaart.

Als aftrap van Spatial Publishing heeft interdisciplinair kunstenaar Seline Buttner speciaal voor Nieuwe Types | Nieuwe Tijd een artistieke deep map gemaakt — een interdisciplinair werk gemaakt met, voor en over een fysieke locatie in Nijmegen.

Om onze blik op de publieke ruimte en publiceren daarin te verbreden, gingen Lin An Phoa en Erik Peters een unieke samenwerking aan speciaal voor Nieuwe Types | Nieuwe Tijd en gaven zij samen een trui vorm. Want wat gebeurt er met (de betekenis van) een autonoom werk wanneer iemand dit draagt en het verplaatst? Deze trui, die dient als mobiel podium, was als limited edition op het festival verkrijgbaar.

Scroll naar boven