Over

Op vrijdag 10 november was Nieuwe Types, de industriedag voor makers en professionals. Deze was bedoeld voor literair makers in de breedste zin van het woord en literair professionals (bijvoorbeeld programmamakers, redacteuren, uitgevers of wanneer je op een andere manier werkzaam bent in het literaire veld).
Deze editie van Nieuwe Types had als thema kwetsbaarheid in het makerschap en de rol van het collectief. Overdag volgden makers verschillende workshops in dit thema en schoven zij aan bij speeddates met experts uit het literaire veld. Vanaf 16.00 uur begon het programma voor literair professionals en bespraken we de laatste ontwikkelingen in het veld tijdens het panelgesprek Conversations: What is the future of authorship?. Na het avondeten ging het deel van start waarin nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen centraal stonden.

Nieuwe Types wordt georganiseerd door Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Wintertuin wordt structureel ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Wintertuin is een literair productiehuis en talentontwikkelinstelling gevestigd in Nijmegen. De stichting organiseert activiteiten, festivals, workshops en cursussen in Nederland en met haar zusterstichting op Curaçao.

Bezoekadres
Wintertuin
Mariënburg 75
6511 PS Nijmegen
024 3231904
info@wintertuin.nl

Postadres
Wintertuin
Postbus 1009
6501 BA Nijmegen